• Omgeving

  Daya Vieja
  Daya Vieja is een dorp in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia. In vergelijking met Daya Nueva, ooit samen één dorp, is Daya Vieja toch een beetje achtergebleven.

  Waarschijnlijk heeft dat ook wel te maken met de oppervlakte van slechts drie km² en de circa 200 inwoners. Daya Vieja is een typisch landbouwdorpje, dat zich voornamelijk toelegt op de landbouw. Vooral de fruit- en tuinbouwproducten doen het erg goed in Daya Vieja.

  Provincie Alicante

  Alicante is de zuidelijkste provincie van de Valenciaanse autonome regio (Cominudad Valenciana), waarin verder nog de provincies Castellon en Valencia vallen. De Provincie Alicante is gelegen aan de Middellandse Zee en heeft langgerekte kust. De hoofdstad van de provincie Alicante is de gelijknamige stad Alicante. In deze provincie liggen naast de hoofdstad Alicante ook de steden Denia, Altea, Benidorm en Torrevieja.

  De provincie Alicante wordt gekenmerkt door zandstranden, lage duinen en worden hier afgewisseld door rotspartijen en steile kusten, waardoor een geografie is ontstaan in witte, blauwe, oker en groentinten. Het is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa (nummer 1 van Nederlands Spaans toerisme) en dankzij het landschap, de infrastructuur, de prachtige steden en de vriendelijke bevolking, heeft Alicante het hele jaar lang een drukke toeristische activiteit met allerlei faciliteiten voor de bezoekers.

  Alicante heeft ongeveer anderhalf miljoen inwoners en daardoor is dit een van de Spaanse provincies met de grootste bevolkingsdichtheid. Een op de vijf inwoners van de provincie Alicante woont in de gelijknamige hoofdstad. Dit demografische gegeven betekent dat de bevolking nogal verspreid is gevestigd in de verschillende streken, vooral daar waar de opkomst van de industrie en de spectaculaire ontwikkeling van het toerisme een snelle economische groei teweegbrachten en in de jaren '60 en '70 aantrekkingskracht uitoefenden op talrijke migranten uit het binnenland van het Iberisch schiereiland.

  Het hotelaanbod van Alicante is het meest complete en hoogwaardigste van de Valenciaanse Gemeenschap. Men vindt hier hotels van allerlei categorieën en tussen het hoog- en laagseizoen is slechts een geringe variatie in het aanbod te bespeuren aangezien toeristencentra als Benidorm het hele jaar door een vakantiestad zijn. De hoofdstad Alicante fungeert als een bevoorrechte bestemming voor toerisme vanuit het bedrijfsleven, voor bijeenkomsten en congressen. Er is tevens een gevarieerd aanbod aan campings en appartementen. De talrijke restaurants zijn prima in staat tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van de toeristen.

  Vervoer
  De provincie Alicante kan bereikt worden met de trein, over de weg, per vliegtuig en dankzij de bevoorrechte ligging aan de kust ook per boot via de vele havens, van waaruit gebruik gemaakt kan worden van een uitgebreid spoorwegnetwerk.